Pesticidele si consumul lor


In ultimii ani, numeroase tari, au inceput sa testeze produsele organice pentru reziduri toxice. Comitetul englez pentru combaterea utilizarii pesticidelor a inceput studiul produselor organice inca din anul 2001, urmand pasii impusi de catre USDA din Statele Unite, dar utilizand metode mult mai complexe pentru analizare acestora produse.

Din 1772 produsele traditionale testate aproximativ 68 % contineau urme de reziduri, iar din cele organice doar pe 7% s-au gasit urme de reziduri toxice.

Concluzia studiului a fost ca produsele traditionale sunt 6.8 ori mai toxice organismului decat cele organice.

Dintre produsele cel mai afectate de aceste reziduri enumeram:

- fructele-50%-

produsele din cereale-42%

-produse preparate-32%

-legumele-28%

-carne/produse lactate-10%

Comitetul s-a mai concetrat si asupra aflarii diferitelor pesticide care pot fi gasite asupra unui produs,datele care au rezultat in urma studiului au fost teribile , astfel:

-produsele din cereale pot contine pana la 61 feluri de pesticide;

-fructele uscate pot contine pana la 9 feluri de pesticide;

-produsele preparate pot contine pana la 7 feluri de pesticide.

Din totalul de 300 produse organice testate, doar 2 au fost gasite cu urme de pesticide.

Niciun comentariu: