
Una dintre explicatiile valabile este legata de presiunea pe care o exercita daunatorii. Cand plantele sunt atacate de daunatori ele produc o multitudine de substante chimice naturale numite metaboliti secundari ai plantelor (SPM) dintre care o mare parte sunt antioxidanti. SPM urile sunt de asemenea cele care dau fructelor si legumelor culoarea lor puternica si aroma distincta. Plantele din fermele organice trebuie de obicei sa reziste la mai multi daunatori decat plantele din fermele obisnuite, unde pesticidele sunt aplicate zilnic. Din acest motiv plantele din fermele organice isi folosesc mai mult mecanismul lor natural de aparare si in decursul acestui proces creste nivelul de antioxidanti.
O a doua explicatie vine de la faptul ca nivelul de antioxidanti tinde sa fie mai mare in fructele si legumele organice deoarece plantele din fermele organice tind sa creasca mai incet si sa se maturizeze la o marime mai mica decat produsele ingrasate in cantitate mare si care cresc repede. Aceasta explicatie isi are radacinile in efectul de diluare, tendinta de a reduce nivelele de vitamine, minerale si antioxidanti sau de a dilua prin culturi si recolte care cresc repede si care au un randament mare.
Antioxidantii sunt la indemana fiecarui american. Singura si cea mai buna metoda de a asigura cantitatea necesara corpului de antioxidanti care sa lupte impotriva radicalilor liberi este de a consuma cat mai multe fructe si legume relativ neprelucrate si puternic colorate. Consumul de produse organice proaspete si a fructelor si legumelor produse organic va continua sa imbunatateasca - cu aproape o treime beneficiile sanatatii mancand mai multe fructe si legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu