Copiii sunt cel mai vulnerabile la pesticide


Reducerea expunerii zilnice la pesticide este cruciala pentru copiii si femeile gravide, acest segment al populatiei este cel mai susceptibil la efectele expunerii la pesticide. Organismul copiilor nu are suficenta putere pentru a lupta impotriva toxinelor acumulate, ei sunt cei mai vulnerabili la dereglari endocrinologice si la aparitia toxinelor neurologice. Expunerea unui copil nenascut la rezidurile toxice care rezulta in urma consumului ,de catre mama a unor produse care au fost tratate cu pesticide , duc la multe probleme de sanatate printre care : greutate mica la nastere, defecte natale, dezvoltari neurologice anormale si multe altele.Expunere la pesticide este asociata cu un risc crescut de dezvoltare a bolii Parkinson cu pana la 70% comparativ cu persoanele care sunt ferite, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Harvard din S.U.A. In urma unui studiu realizat in Statele Unite s-a constatat ca aproximativ 80% din fructele si legumele consumate de catre populetie contin urme reziduale . Produsele testeate au fost merele, nectarinele,piersicile,capsunile,telina,spanacul,ardeiul. Aceste produse sunt des intalnite in obiceiul alimementar al copiilor si chiar sunt recomandate de catre medicii pediatri pentru ca contint multi nutrienti necesari organismului in dezvoltare.Cea mai grava concluzie la care au ajuns expertii este ca aceste produsele sunt cel mai contaminate .

In urma studiilor realizate, medicii din SUA recomanda consumul produselor organice de la cele mai mici varste, acestea dezvolta o imunitate crescuta la diverse boli si reduc aparitia ulterioara a diferitelor dereglari hormonale .

Niciun comentariu: