
Datorita proprietatilor antimicrobiene si calmante, medicina populara a folosit mierea si produsele apicole de-a lungul a mii de ani, cu rezultate spectaculoase.
Toate tipurile de miere sunt bune pentru sanatate. De exemplu, cea de levantica lecuieste tusea si durerile de gat, iar cea de tei usureaza starile febrile si durerile gastrice, previne migrena, e un bun remediu in pneumonii, astm bronsic, stari nervoase si tuberculoza. Mierea de brad este utila in bolile cailor respiratorii, cele de salcam si izma sunt calmante, iar mierea de castan are actiune antimicrobiana in bolile de stomac, intestinale si renale. Medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima, dar nu in cantitati mari si insotita de un ceai fierbinte. Pentru bolnavii de TBC este recomandata mierea cu lapte.
Mierea contine apa, glucide (fructoza, glucoza, zaharoza, maltoza), proteine aminoacizi, substante minerale (calciu, cupru, magneziu, siliciu, fosfor, mangan etc), vitamine (B1, B2, B6, B5, K, C), graunte de polen, substante antibiotice etc. Mierea este un aliment usor asimilabil, satisface rapid nevoia de energie a organismului, nu este iritanta pentru sistemul digestiv, este foarte bine tolarata de rinichi, reface repede organismul dupa efort, calmeaza sistemul nervos, are proprietati antiseptice, cicatrizante si antibiotice, are proprietati conservante .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu