Cafeaua de cicoare combate astenia


Cicoarea este cunoscuta de foarte multa vreme pentru proprietatile ei vindecatoare. Planta contine fier, fosfor, magneziu, potasiu, calciu, cupru si multe vitamine, in special A, B1, B2, C si K. Cicoare este o planta usor adaptabila ce adevereste prezenta ei pretutindeni, in campie, prin pajisti, pe marginea drumurilor, si a cailor ferate, in poienele din padure, are multa nevoie de umeditate si luminozitate, prefera solurile cu textura mijlocie sau usoara, fertile, bogate in humus, profunde cu reactie neutra.

Din radacina acestei plante se prepara un ceai care favorizeaza digestia si stimuleaza functiile hepatice si renale.

Cercetari recente demonstreaza ca infuzia obtinuta din radacina e mai activa decat cea din planta. De asemenea, ceaiul obtinut din radacina de cicoare ajuta la curatarea sangelui de impuritati si imbunatateste functionarea ficatului. Se recomanda in special celor cu ficatul marit.

In scop alimentar, aceasta planta este cultivata pentru a se prepara cafeaua de cicoare, care stimuleaza activitatea cerebrala si ajuta in lupta contra starilor de somnolenta si a asteniei.

Niciun comentariu: