Sparanghelul scade colesterolul


Studiile au aratat ca sparanghelul stimuleaza imunitatea si are rolul de a micsora colesterolul. De asemenea, sparanghelul este o sursa importanta de vitamina E si de fructo-oligozaharide, care au rolul de a proteja flora bacteriana benefica de la nivelul colonului. Mai mult, inca din cele mai vechi timpuri se stie ca sparanghelul este un diuretic natural. Nutritionistii recomanda ca un adult sa consume 125 de grame de sparangel zilnic. Este recomandat ca sparanghelul verde sa fie preferat in fata sparanghelului alb. Motivul este ca cel dintai contine mai mult substante chimice folositoare organismului si, in plus, prin fierbere acesta nu isi pierde capacitatile nutritive. Sparanghelul are doar 13 calorii la o suta de grame.

Sparanghelul contine fosfor si vitamina B, ceea ce ii confera proprietati remineralizante si stimulative; in cazurile de astenie fizica si intelectuala, de anemie si de convalescenta, este recomandata cura de sparanghel (trebuie consumat obligatoriu in stare cruda), ca si in cazurile de eretism cardiovascular dupa ce, bineinteles, a fost exclusa printr-un diagnostic orice urma de boala cardiaca.

Niciun comentariu: