Coaja de mandarina, eficienta in tratarea unor forme de cancer


Problema:

Cel mai important factor in mentinerea sanatatii este alimentatia, ea fiind furnizorul de materie si energie pentru buna dezvoltare si functionare a corpului uman. Statisticile medicale prezinta din cand in cand cate un grup mai mare de boli ca fiind maladiile secolului douazeci, iar printre cauzele sau factorii favorizanti este enumerata si nutritia deficitara sau in functie de caz, abuziva. De ce oare alimentul, care este baza existentei noastre, sa fie cauza unor maladii?


Rezolvarea:

Consumul de mandarine poate preveni aparitia cancerului de ficat si a altor boli grave, este concluzia a doua studii realizate de cercetatorii japonezi. Acestia cred ca elementul-cheie il constituie prezenta vitaminei A provenita din compusii numiti carotenoizi care dau acestui fruct culoarea portocalie.

Cercetatorii japonezi au indicat ca intentioneaza sa-si continue munca timp de inca cinci ani pentru a obtine date exacte. Cathy Ross, de la British Heart Foundation (BHF), a declarat ca "studiul pare sa vina in sprijinul recomandarilor BHF de a consuma zilnic cel putin cinci portii de fructe si legume, pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare".

Coaja de mandarina este eficace in tratarea cancerelor mamar, pulmonar, ovarian si la prostata, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici si prezentat la conferinta anuala a Asociatiei farmaceutice britanice, care a avut loc la Manchester, informeaza Reuters.

Celulele tumorilor canceroase care contin o enzima numita P450 CYP1B1 pot fi distruse cu ajutorul unei substante prezente in coaja de mandarina, Salvestrol Q40, potrivit cercetatorilor de la Scoala de farmacie din Leicester.

Descoperirea ar putea sa stea la baza unor noi tratamente impotriva cancerelor mamar, pulmonar, ovarian si la prostata, spun cercetatorii. Profesorul Dr. Hoon L. Tan, specialist in chimie medicala, a declarat: "Este foarte important faptul ca am descoperit un compus alimentar care poate distruge o tinta canceroasa precisa".

"Salvestrolii pot oferi un nou mecanism de actiune impotriva cancerului prin intermediul dietei alimentare", a adaugat acesta."Absenta salvestrolilor din dieta moderna este o consecinta a faptului ca majoritatea oamenilor nu mai consuma coaja unor fructe, un factor major in cresterea incidentei unor tipuri de cancer in randul populatiei", a mai spus cercetatorul.

Specialistul a adaugat ca substanta a fost analizata doar in cadrul unei prime serii de teste si ca vor trece cel putin cinci ani pana la crearea unui medicament impotriva cancerului pe baza acestei substante.

Niciun comentariu: