
Problema:
Marea majoritatea oamenilor au tendinta de a elimina carnea si prebaratele din carne din meniul zilnic pentru ca circula vorbaca aceste produse sunt daunatoare pentru organismul nostru si daca am renunta la ele vom fi mai sanatosi.
Marea majoritatea oamenilor au tendinta de a elimina carnea si prebaratele din carne din meniul zilnic pentru ca circula vorbaca aceste produse sunt daunatoare pentru organismul nostru si daca am renunta la ele vom fi mai sanatosi.
Rezolvarea:
Prin carne intelegem totalitatea tesututrilor si organelor pe care de consuma omul obtinute de la animale mamifere (vaca, porc, oaie, capra), dar si din pestele de apa dulce si sarata, precum si pasarile domestice ori salbatice.
Prin carne intelegem totalitatea tesututrilor si organelor pe care de consuma omul obtinute de la animale mamifere (vaca, porc, oaie, capra), dar si din pestele de apa dulce si sarata, precum si pasarile domestice ori salbatice.
Carnea se gaseste sub mai multe forme: mezeluri care se obtin din carne netocata supusa diferitelor procedee precum fierbere, afumare ori uscare. Cele mai cunoscute din aceasta clasa sunt sunca fiarta si presata, muschiul tiganesc, costita si pastrama. Din aceasta clasa cea mai sanatoasa este sunca fiarta si presata. Este bine stiut ca prin fierbere la o temperatura adecvata sunt omorati toti parazitii. Este un procedeu care nu afecteaza in sens negativ structura carnii, prin urmare aceasta poate fi consumata fara griji. Despre alimentele afumate este deja stiut ca sunt cancerigene.
Exista desigur si mezeluri obtinute din carne tocata. Presupunand prin absurd ca aceasta carne tocata ar fi facuta din cele mai bune ingrediente si nu din ramasite, aceste alimente sunt in continuare nesanatoase fiindca in compozitia lor sunt adaugati multi conservanti. Parizerul si crenvustii sunt probabil cele mai nesanatoase mezeluri.
Pestele sarat si afumat este de asemenea cancerigen, iar conservele, dupa cum le spune si numele, contin multi conservanti.
Daca totusi optati pentru acestea din urma, verificati ca perioada dintre data fabricatiei si cea a expirarii sa fie cat mai mica: cu cat este mai indelungata, cu atat respectivul produs contine mai multi conservanti.
Dupa o serie de "nu"-uri vin si "da"-urile:
Da, este bine sa mancam carne - nu in fiecare zi, ci o data sau de doua ori pe saptamana. Este bine sa alegem variantele sanatoase si sa mancam cantitati moderate. Portia ideala are dimensiunile palmei tale.
Carnea de pasare sau cea de vita fiarta este foarte sanatoasa si plina de vitamine si minerale iar pestele gras (in ciuda numelui sau) este cea mai buna alegere pentru curele de slabire.
Carnea si pestele mai aduc cantitati importante de vitamine hidrosolubile din complexul B (B1,B2, B6, B12,vit.PP, acid folic), iar carnurile grase si ficatul contin cantitati mari de vitamine liposolubile (A si D).
Ca elemente minerale, carnea si in special viscerele constituie o importanta sursa de Fe, K, P, Zn, Cu, iar pestele aduce in plus un aport crescut de I si Fl. Carnea este relativ saraca in Ca.
Daca incercam sa achizitionam produse organice provenite din agricultura biologica o parte din Nu-uri vor putea fi eliminate si atunci vom avea mai multa siguranta pentru consumarea produselor preferate.
Daca incercam sa achizitionam produse organice provenite din agricultura biologica o parte din Nu-uri vor putea fi eliminate si atunci vom avea mai multa siguranta pentru consumarea produselor preferate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu