Traditii austriece de anul nou. În Austria in anul 1691 Papa Innocent al XII lea a declarat 1 ianuarie să fiind ziua de Anul Nou.În Austria Anul Nou este numit Sylvesterabend care este Ajunul Sfântului Sylvester. Austriecii beau o cana cu vin fiert si scortisoara in cinstea Sfântului Sylvester. Tavernele şi hanurile sunt decorate cu coronite verzi. Confetti şi şampania sunt de asemenea o componenta importanta din ajunul Anului Nou. Spiritele rele ale anului sunt alungate prin diverse obiceuri ce tin de fiecare regiune in parte. Masa de Anul nou se aseaza cu putin inainte de miezul noptii. La momentul trecerii in noul an toti participantii se strag in brate si se saruta.
In orasele mari sunt multe focuri de artificii. In Viena in prima zi de anul nou are loc concertul de Anul Nou unde biletele sunt vandute din lunile de vara Iulie - August.
Cina din prima zi de anul nou se serveste impreuna cu cei dragi si de pe masa nu lipseste carnea de porc. Consumarea carnii de porc in prima zi de anul simbolizează noroc. De multe ori masa este decorata cu un purcel in miniatura din marţipan, zahăr de arţar sau ciocolata. Trifoiul cu patru foi este deasemenea nelipsit de pe masa din prima zi de anul nou. Uneori se face o crema de budinca din menta verde care este servita in cupe care au forma de trifoi cu patru foi.
In dimineata de anul nou copii bat din usa in usa si colinda. Dupa ce termina de colindat acestia primesc mere, dulciuri, prajituri.
Carne de porc si crap sunt alimentele favorite pentru sarbatori. Ele sunt considerate norocoase. Faschingkrapfen care este o prajitura pe bază de gelatină si gogosile sunt deasemeni consumate. Simboluri norocoase sunt si Glücksbringer. Glucjsbringer sunt bomboane de ciocolată şi marţipan în formă de purcei, monede de aur, cosari, trifoi cu patru foi şi potcoave.
In orasele mari sunt multe focuri de artificii. In Viena in prima zi de anul nou are loc concertul de Anul Nou unde biletele sunt vandute din lunile de vara Iulie - August.
Cina din prima zi de anul nou se serveste impreuna cu cei dragi si de pe masa nu lipseste carnea de porc. Consumarea carnii de porc in prima zi de anul simbolizează noroc. De multe ori masa este decorata cu un purcel in miniatura din marţipan, zahăr de arţar sau ciocolata. Trifoiul cu patru foi este deasemenea nelipsit de pe masa din prima zi de anul nou. Uneori se face o crema de budinca din menta verde care este servita in cupe care au forma de trifoi cu patru foi.
In dimineata de anul nou copii bat din usa in usa si colinda. Dupa ce termina de colindat acestia primesc mere, dulciuri, prajituri.
Carne de porc si crap sunt alimentele favorite pentru sarbatori. Ele sunt considerate norocoase. Faschingkrapfen care este o prajitura pe bază de gelatină si gogosile sunt deasemeni consumate. Simboluri norocoase sunt si Glücksbringer. Glucjsbringer sunt bomboane de ciocolată şi marţipan în formă de purcei, monede de aur, cosari, trifoi cu patru foi şi potcoave.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu