In medie masa de Craciun are in jur de 2000 de calorii. Este bine sa macam cu cumpatare daca nu vrem sa anulam toate eforturile de mentinere a echibrului alimentar facute pe parcursul anului. Sunt multe alimente pe care le putem consuma la masa de Craciun si care nu au efecte daunatoare asupra organismului nostru.1. Dovleacul - este bogat in vitamina A si ofera deasemenea fibra. Semintele de dovleac sunt bogate in acizi grasi buni pentru organism (grasimi bune). Dovleacul în sine este destul de redus in calorii si este un aliment sanatos de sarbatori. Cu toate acestea placinta de dovleac devine un aliment cu inalt risc alimentar din punct de vedere caloric pentru ca este bogata in: oua, faina, lapte si este coapta intr-un mediu de grasimi nesanatoase. Este de aceea bine sa evitati un consum in cantitati mare de placinta de dovleac.
2. Fructele de padure - contin cantitate mare de vitamina C. Oferă o cantitate corectă de fibre alimentare şi de mangan. Conţin, de asemenea, un tip de antioxidant care poate preveni aderarea bacteriilor la nivelul tractului urinar, uneori, care cauzează infecţii in zona respectiva.
3. Cartofii dulci - sunt o sursa bogata de antioxidanti, cum ar fi vitamina C şi beta-caroten. Similari cu bananele, acestia sunt o sursa o excelenta sursa de potasiu ceea ce face din cartofii dulci un produs alimentar sănătos de sarbatori.
4. Carnea de pasare - În afară de a fi o sursa excelenta de proteine, carnea de pasare ofera cantitatea necesara de grăsime pentru organism si este mult mai sanatoasa decat celelalte tipuri de carne.
5. Fasolea verde - fasolea verde este probabil unul dintre cele mai sanatoase produse alimentare pentru masa de Craciun. Fasolea verde este o excelenta sursa de vitamina C, vitamina K (importanta în domeniul sănătăţii oaselor) şi mangan. De asemenea, aceasta conţine o cantitate importanta de vitamina A, fibre, potasiu, acid folic şi fier.
Nu uitati Sarbatorile de Craciun sunt un moment de bucurie sufleteasca sin u un moment de abuzuri alimentare.
2. Fructele de padure - contin cantitate mare de vitamina C. Oferă o cantitate corectă de fibre alimentare şi de mangan. Conţin, de asemenea, un tip de antioxidant care poate preveni aderarea bacteriilor la nivelul tractului urinar, uneori, care cauzează infecţii in zona respectiva.
3. Cartofii dulci - sunt o sursa bogata de antioxidanti, cum ar fi vitamina C şi beta-caroten. Similari cu bananele, acestia sunt o sursa o excelenta sursa de potasiu ceea ce face din cartofii dulci un produs alimentar sănătos de sarbatori.
4. Carnea de pasare - În afară de a fi o sursa excelenta de proteine, carnea de pasare ofera cantitatea necesara de grăsime pentru organism si este mult mai sanatoasa decat celelalte tipuri de carne.
5. Fasolea verde - fasolea verde este probabil unul dintre cele mai sanatoase produse alimentare pentru masa de Craciun. Fasolea verde este o excelenta sursa de vitamina C, vitamina K (importanta în domeniul sănătăţii oaselor) şi mangan. De asemenea, aceasta conţine o cantitate importanta de vitamina A, fibre, potasiu, acid folic şi fier.
Nu uitati Sarbatorile de Craciun sunt un moment de bucurie sufleteasca sin u un moment de abuzuri alimentare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu