
Se admite tot mai des faptul ca excesul de sare este responsabil de tot mai multe decese in fiecare an. Principalul vinovat se pare ca este nu numai consumul exagerat al sarii pe care o foloseste fiecare in bucatarie atunci cand gateste, dar si industria alimentara care pune prea multa sare in mancarurile semipreparate si alte produse.
Specialistii recomanda ca un adult sa manance cel mult o lingurita de sare pe zi. Insa alimentatia din zilele noastre ne face sa consumam de doua ori mai mult. Adevaratul pericol este sarea din alimentele de zi cu zi. Expertii spun ca 75% din sarea pe care o consumam vine cu alimentele impachetate (chipsuri, snacksuri, sandwichuri). Prea multa sare creste tensiunea arteriala si duce la apritia bolilor de inima. Cercetatoriii de la Asociatia de Sanatate Americana au declarat ca daca s-ar injumatatii consumul de sare, peste 150 de mii de vieti ar fi salvate in fiecare an. Unele alimente contin cantitati de sare foarte mari care asigura necesarul unui adult pentru o saptamana.
Sarea fina nu trebuie folosita de bolnavii de epilepsie sau osteoporoza si de copiii mici. Cateva cristale de sare in mancare pot creste temperatura copiilor, mai ales pentru ca sarea retine lichidul. De aceea, sarea fina nu este indicata pentru copiii mici, deoarece poate cauza grave probleme de sanatate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu